Conceputa ca o critica adusa „Istoriei critice a literaturii romane“ semnate de Nicolae Manolescu, Gasca si diavolul este, deopotriva, o istorie romantata si usor digerabila a literaturii noastre de la inceputuri pana la zi, dar si un bun prilej de amintire a multor intamplari cu scriitori, citite sau traite.
Pusi Dinulescu recupereaza si ierarhizeaza, opere si autori, relateaza, cu umor evenimente ori fapte cotidiene banale si polemizeaza cu Nicolae Manolescu, pe marginea spatiului – a se citi importantei – acordat(e) unor autori/opere sau ierarhiilor valorice.
Pagini de text cu scriitura alerta mustind de ironie alterneaza cu altele profund poetice ori cu un program literar amintind de Critice-le lui Maiorescu.
Criticand o Istorie, dar mai ales minusurile ei, Pusi Dinulescu scrie un alt fel de istorie – una a vietii literare si culturale a boemei ultimelor decenii ale veacului al XX-lea.
In peisajul unei vieti literare incruntate, cu scrieri imbacsite cu lucruri abstracte si aparent pedante care-ti taie pofta de literatura.
Gasca si diavolul, o carte scrisa cu inteligenta si umor fin, dar si cu eruditie, va readuce, cu siguranta, literatura aproape de cititori.
Review-uri 0
Dacă ai citit Gasca si diavolul, postează un review și ajută-i pe ceilalti să-și facă o părere corectă despre carte
Te tinem la curent cu noile aparitii la editura. Carti pentru copii, elevi si profesori.
Acest website foloseste cookie-uri. Continuarea navigarii pe acest site implica acceptarea lor de catre dumneavoastra conform Politicii de confidentialitateAm inteles